Stichting Zuid-Hollands Landschap start binnenkort met werkzaamheden aan het Bosje van Oranje in Oostvoorne. Het kleine gebiedje ligt nabij de F.H.G. van Itersonlaan en het Berkenrijspad.

Een paar jaar geleden heeft eigenaar Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, op verzoek van inwoners en de gemeente, de helft van het gebied opengesteld als hondenlosloopgebied. Binnenkort worden werkzaamheden uitgevoerd waarbij de zonering weer op orde gebracht wordt.

Het Bosje van Oranje wordt intensief gebruikt door wandelaars en hondenbezitters. Door vandalisme is de zonering niet altijd up-to-date geweest en waaierde het losloopgebied de laatste jaren onbedoeld uit.Het Zuid-Hollands Landschap heeft het beheer van het grasland aangepast ten bate van de insecten. Door gefaseerd te maaien ontstaat een afwisselende vegetatie van groot belang voor vlinders en bijen.

Om te voorkomen dat het natuurdoel geschaad wordt, reekalfjes verstoord of zelfs doodgebeten worden heeft het Zuid Hollands landschap de zonering en bebording weer op orde gebracht. Publiek is welkom in het daarvoor aangewezen gebied. De rustige kern van het kleine bosje moet echter rustig blijven. De toegangsregels geven duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN