Foto: Google Streetview

Frank de Koning kwekerij in Brielle stelt perceel beschikbaar en zaait deze in voor de bijen. Frank de Koning is bekend van biologische groententeelt o.a. tomaat, paprika, aubergine. Het perceel is zichtbaar vanaf de N218. Woensdagmiddag 8 november zaaiden wethouders Dick Verbeek van Brielle en Pamela Blok-van Werkhoven van Westvoorne samen met scholieren van het Wellant College ‘Honey Highway’.

Honey Highway is een initiatief van Deborah Post om zoveel mogelijk streekeigen meerjarige bloemen in Nederland te realiseren, op schrale gronden. Zo krijgen de bijen meer voedsel. De scholieren van het Wellant College krijgen voorafgaand aan het inzaaien een theorieles van Joep Peteroff biologische teler over de bodem vruchtbaar maken en bijen. Op deze manier wil Frank de Koning, in samenwerking met de gemeente Brielle en Westvoorne en Deborah Post in zijn gebied biodiversiteit, wilde bijen en Nederlandse honingbijen behouden. Bijen zijn cruciaal voor gezond voedsel. “Kwekerij Frank de Koning wil hier graag scholieren, belangstellende inwoners van de dorpen bij betrekken.”, aldus Frank de Koning, eigenaar van de kwekerij.

Het bestaan van bijen, hommels en vlinders staat onder druk. Er is veel groen in Nederland, maar er zijn te weinig bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil iets doen aan de massale bijensterfte in Nederland. Door bermen, dijken en land van landeigenaren / particulieren in te zaaien met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad met 44 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd. Bermen en land zien er hierdoor niet alleen prachtig uit, maar zijn voor de bijen ook een plek waar voedsel (stuifmeel en nectar) te verzamelen is zodat goed overwinteren mogelijk wordt. Bijen zijn een onmisbare schakel in onze voedselketen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN