Wethouder Igor Bal geeft woensdag 5 december de aftrap voor de actie Chip-je-kat in Nissewaard. De wethouder zal bij de Dierenbescherming assisteren bij het inbrengen van een chip. De gehele maand december kunnen inwoners van Nissewaard gratis hun kat laten chippen en registreren.

Jaarlijks worden er rond de 60.000 katten op straat gevonden. Slechts zo’n veertien procent kan met hun baasje worden herenigd. Daarom slaan de Dierenbescherming en gemeente Nissewaard de handen ineen en bieden deze gratis chip-actie voor alle katteneigenaren aan. Dierenartsen in Nissewaard werken belangeloos mee aan de chip-actie.

Verschillende dierenartsen in de gemeente chippen katten in december geheel kosteloos. Alleen katten uit Nissewaard kunnen meedoen aan de actie. Baasjes moeten eerst een afspraak maken bij de dierenarts om hun kat te laten chippen. De dierenarts zal het baasje vragen om een ID-bewijs. De actie stopt zodra alle chips op zijn. De actie kan dus voortijdig stoppen.

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN