De gemeente Westvoorne gaat buxusstruiken verwijderen waar de buxusrups in aanwezig is. Op de algemene begraafplaats staan buxusstruiken waarin de buxusrups zit. Deze rups eet de groene blaadjes van de plant en kan zo in korte tijd flinke schade toebrengen aan de plant.

Een buxus is wel in staat zich te herstellen, maar staat er een lange tijd kaal en aangetast bij. Vaak blijven er voldoende eitjes, rupsen of poppen over om de herstellende plant opnieuw kaal te eten. De buxusrups verspreidt zich razendsnel. De rups met gif bestrijden is wel mogelijk, maar funest voor vogels die de rupsen eten. Daarom wil de gemeente proactief alle aangetaste buxusstruiken op de algemene begraafplaats in Oostvoorne en Rockanje verwijderen.

Het proactief verwijderen van buxus, geldt ook voor de buxusstruikjes die rondom of bij een graf staan. Nabestaanden die een buxus bij een gedenksteen hebben staan kunnen in overleg met de beheerder van de begraafplaats ook een andere manier van bestrijding afspreken. Zonder tegenbericht worden aangetaste struiken vanaf medio juni verwijderd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN