Foto: Google Streetview

In de periode van 18 tot en met 27 maart gaat de gemeente Westvoorne alle minicontainers voor restafval vervangen en worden er minicontainers voor de inzameling van oud papier en karton verstrekt. Wie dat wil kan kosteloos een minicontainer voor plastic (PMD) aanvragen. In een brief en brochure, die huishoudens met minicontainers vanaf 11 februari ontvangen, staat precies uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.

Om onder meer de afvalstoffenheffing betaalbaar te houden heeft gemeente Westvoorne zich als doel gesteld om in 2020 75 procent van het huishoudelijk afval te scheiden. Dat percentage is nu 58 procent. Uit een onderzoek gehouden in 2016 blijkt dat in het restafval, dat in Westvoorne wordt aangeboden, nog heel veel papier en plastic zit. Daarom heeft de gemeenteraad van Westvoorne het uitvoeringsplan huishoudelijk afval vastgesteld en besloten tot een aantal maatregelen.

Eén van deze maatregelen is dat elk huishouden een minicontainer krijgt voor de inzameling van oud papier en karton. Plastic- en Metalen verpakkingen en Drankenkarton (PMD) wordt nog steeds met de plastic Heroes-zakken ingezameld. Alleen voor wie dat wil mag dit in de toekomst ook per aparte mini-container worden aangeboden. Deze mini-container voor plastic kan kosteloos worden aangevraagd. Om het scheiden van afval te stimuleren, worden alle restafvalcontainers van 240 liter vervangen voor containers met een inhoud van 140 liter. De huidige GFT-afvalcontainers blijven gewoon in gebruik.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN