De gemeente Westvoorne start binnenkort met de renovatie van 3,8 kilometer riool. Het gaat om de verouderde riolen in Tinte, Rockanje en Oostvoorne. De oudste delen van het riool zijn in de jaren vijftig en zestig aangelegd. Een groot deel van het riool in de gemeente is inmiddels verouderd en beschadigd en moet vernieuwd worden. De gemeente gaat dit op innovatie wijze doen, zonder de straat open te breken. De werkzaamheden starten begin september en duren tot 1 november.

Een beschadigd riool hoeft niet altijd te worden vervangen. De rioolbuis kan tegenwoordig ook van binnenuit vernieuwd of gerenoveerd worden. Deze techniek wordt ook wel ‘relinen’ genoemd. Het riool wordt vernieuwd zonder de straat open te breken. De buis krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan. Op deze manier is er zo min mogelijk overlast voor verkeer en omwonenden.

Tijdens de werkzaamheden aan het riool kunnen inwoners overlast ervaren. Zo kan er bijvoorbeeld water opborrelen uit de afvoer van de gootsteen, douche of toilet. Ook kan er tijdens de werkzaamheden een vieze lucht vrijkomen. Dit ontstaat als de stof Styreen vrijkomt in de woning. De zoetige gaslucht is al te ruiken als de stof nog maar nauwelijks te meten is. De kortstondige blootstelling aan lage concentraties Styreen, die soms tijdens rioolrenovaties vrijkomen, is ongevaarlijk.

Tijdens de werkzaamheden wordt het riool bij woningen tijdelijk afgesloten. Straten die aan de beurt zijn, wordt verzocht zo min mogelijk water te gebruiken. Het toilet gebruiken is gewoon mogelijk. Inwoners ontvangen informatie over de werkzaamheden in hun buurt. Kijk voor een overzicht van alle straten en meer informatie op de website van de gemeente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN