Foto: Waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta heeft de afgelopen zes weken werkzaamheden uit laten voeren op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Hellevoetsluis. Het beluchtingssysteem is schoon gemaakt en de beluchtingselementen zijn vervangen. Het beluchtingssysteem speelt een belangrijke rol in het zuiveringsproces.

“Door het inbrengen van zuurstof kunnen micro-organismen de organische vuil vracht in het water afbreken. Hierna stroomt het water met zuiveringsslib richting de nabezinktanks waar het slib kan bezinken en het ‘schone’ water afvloeit en verpompt wordt naar het oppervlaktewater. De elementen die zorgen voor deze luchtinbreng vervuilen na verloop van tijd. Hierdoor daalt de hoeveelheid zuurstof wat leidt tot verminderde zuiveringsprestaties.”, zo legt Waterschap Hollandse Delta uit.

Naast het vervangen van de beluchtingselementen is tevens de tank vrijgemaakt van zand en spinsel en is de tankgereinigd. De compressoren die zorgen voor de inbreng van lucht hebben een onderhoudsbeurt gehad. Om dit alles mogelijk te maken zijn er tijdelijk extra beluchtingselementen geplaatst in een andere tank van de zuivering. Hierdoor kon het zuiveringsproces de afgelopen periode zonder problemen doorgaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN