Er zijn donderdag 9 augustus meerdere waarschuwingen ingetrokken en afgegeven vanwege blauwalg. Op beide zwemlocaties van het Oostvoornse Meer kan weer veilig worden gezwommen, net als in de Bernisse bij Zuidland.

Wel is er een nieuwe waarschuwing afgegeven voor de Bernisse, ditmaal voor de zwemwaterlocatie in Abbenbroek. Sinds dinsdag 7 augustus is er ook een waarschuwing voor kracht voor het strand bij de vuurtoren in Hellevoetsluis.

Bij het Brielse Meer zijn er het gehele zwemseizoen al meerdere waarschuwingen en negatieve zwemadviezen van kracht geweest. Op dit moment, vrijdag 10 augustus, zijn er geen negatieve zwemadviezen. Wel zijn er vijf waarschuwingen vanwege blauwalg. De waarschuwingen zijn van kracht voor het strand en het buitenstrand bij Camping de Meeuw, het strand bij camping de Krabbeplaat, Zoom West en bij de WSV Nautica.

De waarschuwingen en negatieve zwemadviezen zijn de afgelopen periode regelmatig gewijzigd. Het is belangrijk om voor het bezoek van een zwemwaterlocatie op de website zwemwater.nl te kijken voor een actueel zwemadvies. Het zwemmen op de plekken met blauwalg wordt afgeraden. Blauwalg is giftig en kan tot irritatie van huid en ogen leiden. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Ook dieren kunnen last krijgen van blauwalg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN