Landbouwminister Carola Schouten wil streekproducten bekender maken en korte voedselketens stimuleren. Voorne-Putten kent al verschillende initiatieven om streekproducten bij inwoners te brengen. De Proefschuur en Kratje Koekendorp zijn hier voorbeelden van.

In de coöperatie van de Proefschuur werken tientallen boeren en tuinders uit Voorne-Putten samen. Onder de naam De Proefschuur verkopen zij plantaardige producten die geteeld zijn op Voorne-Putten. De producten zijn in diverse supermarkten op Voorne-Putten te koop.

Boerderijwinkel Zevenbergen uit Zuidland werkt ook al jaren aan een korte voedselketen. Met Kratje Koekendorp levert het een wekelijkse groente, fruit en delicatessenkrat. Gevuld met producten van voornamelijk het eiland Voorne-Putten, maar ook de Hoeksche Waard en Goerree-Overflakkee. Bijna alle ingrediënten uit het pakket zijn seizoensgebonden en komen uit de eigen streek, direct van de teler.

De kratten van Boerderijwinkel Zevenbergen worden bijvoorbeeld gevuld met rode en gele biologische paprika’s uit Vierpolders, andijvie en net gesneden spitskool uit Rockanje, gele en groene courgettes van het eigen land en aardbeien uit Vierpolders. Er worden wekelijks groente- en fruitpakketten samengesteld voor een hele week, waarbij er pakketten zijn voor één, twee of vier personen. Ook is het mogelijk om voor scholen, bedrijven of grotere hoeveelheden voor thuis te bestellen.

Het Kratje Koekendorp bevat ook altijd verschillende inspirerende recepten, waarvoor de ingrediënten al in de kratten zitten. De producten in de kratten worden verpakt in papieren, recyclebare zakken. Kijk voor meer informatie op de website van Boerderijwinkel Zevenbergen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN