De vier gemeenten op Voorne-Putten komen zondagavond 14 april aan bod in een uitzending van televisieprogramma De Monitor. Het NPO2-programma besteedt aandacht aan het huisvesten van arbeidsmigranten.

Wethouder Jan Willem Mijnans zegt namens de vier gemeenten dat zij op Voorne-Putten geen arbeidsmigranten willen huisvesten die niet in de regio werken. Eerder zegde de Stadsregio Rotterdam toe 6000 plekken voor arbeidsmigranten te gaan realiseren. Hierbij zijn geen afspraken gemaakt over het aantal plekken per gemeente.

De gemeenten op Voorne-Putten hebben geen tot weinig plekken gerealiseerd, zo concludeert De Monitor. Volgens wethouder Mijnans klopt dat, volgens hem was het niet nodig om extra woningen te bouwen. Wel is er huisvestiging geregeld binnen de bestaande wijken. “Er werd aangegeven dat er een enorme hoos tijdelijke arbeidsmigranten zou komen, en achteraf bleek die hoos enorm mee te vallen. En voor Voorne-Putten gold met name dat we geen tijdelijke locaties nodig hadden, omdat we het met name in de bestaande voorraad hebben opgelost.”, aldus Mijnans namens de vier gemeenten tegen televisieprogramma De Monitor.

De vier gemeenten willen alleen arbeidsmigranten huisvesten als deze in de omgeving werken, zoals bijvoorbeeld de Tweede Maasvlakte. Arbeidsmigranten die in het Westland werken of elders in het land zorgen op en rond Voorne-Putten alleen voor extra verkeersdrukte.

De Monitor is zondagavond 14 april om 22.40 uur te zien op NPO2.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN