Foto: Google Streetview

Het Visserijmuseum Zwartewaal wordt op vrijdagmiddag 11 oktober officieel geopend. Het museum aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal is vanaf die dag geopend en toegankelijk voor het publiek. In een later stadium zal het programma voor de openingsdag bekend worden gemaakt.

De inhoudelijke inrichting van het Visserijmuseum is gebaseerd op de onderzoeksresultaten van Nico de Vries. In het museum wordt de geschiedenis verteld van de riviervisserij en zeevisserij van Zwartewaal vanaf de 16e eeuw tot en met medio 20ste eeuw. De zeevisserij omvat behalve de visserij op haring ook de beugvaart, die onder te verdelen is in de zoutvaart en de versvaart. Het Visserijmuseum zal objecten tonen uit de museumcollectie en de collectie van de voormalige Historische Werkgroep Zwartewaal, maar ook filmpjes bevatten en interactieve onderdelen voor jong en oud.

Het Visserijmuseum Zwartewaal zal op vrijdag-, zater- en zondag voor het publiek geopend zijn. De publieksopenstelling wordt verzorgd door vijf vrijwillig gastvrouwen. Het museale vrijwilligersteam van Zwartewaal bevat tevens zes collectieregistratoren. Zij registreren de objecten met tekst en een foto in Adlib, een collectieregistratiesysteem dat wereldwijd in musea wordt gebruikt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN