[VIDEO] Natuurspeeltuin langs de Bernisse bijna klaar voor gebruik

Op de hoek van de Stompaardsedijk en de Nieuwe Veerdam in Zuidland verrijst langs de Bernisse een natuurspeeltuin. Deze is onderdeel van de plannen om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven. Met subsidie van de Landschapstafel heeft de gemeente Nissewaard samen met de grondeigenaar, het Recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg, de ideeën ontwikkeld voor deze unieke speelplek in het recreatiegebied De Bernisse.

In de speeltuin treffen de bezoekers geen gewone speeltoestellen aan. Zij vinden daar geen schommels, glijbanen en wippen. De locatie is echter ingericht met natuurlijke materialen die gebruikt worden voor de klimattributen, met modderpaden, een waterpomp, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. Er zijn uitgezette paden, maar kinderen kunnen door het hele gebied lopen en spelen. Er worden ook zitjes geplaatst voor de ouders om naar hun spelende koters te kijken. Ook wordt het terrein toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en voor rolstoelgebruikers.

Doel van de natuurspeeltuin is om kinderen weer lekker buiten te laten spelen. De natuurspeeltuin is bijna klaar voor gebruik. Roel van Deursen nam een kijkje bij de speeltuin en maakte bovenstaande reportage.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN