[VIDEO] Enquête gelanceerd om ideeën voor De Hoek in Spijkenisse te verzamelen

Woningstichting De Leeuw van Putten en de gemeente Nissewaard gaan extra investeren om wonen in de wijk De Hoek aantrekkelijker maken. Dat doen zij in samenwerking met de bewoners van De Hoek en andere partners in de wijk. Wethouder Mijnans van Nissewaard, directeur De Booij van De Leeuw van Putten en de heer Van Riel, bestuurder van Prokind, hebben dinsdag 15 mei een digitale vragenlijst in werking gesteld die bewoners van De Hoek kunnen invullen om hun ideeën voor verbeteringen kenbaar te maken.

Zestig procent van de woningen in De Hoek bestaat uit sociale huurwoningen. Woningstichting De Leeuw van Putten bezit hier veel woningen. De stichting heeft met de gemeente afgesproken samen met partners en bewoners voor de wijk De Hoek een wijkvisie te ontwikkelen. Aanleiding is het feit dat het in De Hoek sociaal-economisch minder goed gaat dan in andere wijken. In de nieuwe wijkvisie is er speciale aandacht voor leefbaarheid, de openbare ruimte, veiligheid en samenleven. Voor de zomervakantie moet de hernieuwde wijkvisie klaar zijn.

Alle bewoners van De Hoek krijgen de gelegenheid via een digitale enquête op www.wijzijndehoek.nl hun ideeën aan de partners te laten weten. Dat gebeurt aan de hand van een digitale tafel met een kaart. De ingevulde enquêtes kunnen op de kaart direct vertaald worden in hotspots, veelgenoemde plekken en onderwerpen met kansen en bedreigingen in de wijk.

Roel van Deursen was aanwezig bij de lancering van de enquête. Hij maakte hier bovenstaande reportage van.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN