[VIDEO] Burgemeester Salet neemt afscheid van de gemeente Nissewaard

Burgemeester Mirjam Salet heeft donderdag 30 augustus afscheid genomen van de gemeente Nissewaard. Bij haar afscheid werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de onderscheiding tijdens de officiële afscheidsraad uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Salet gaat per 1 september met pensioen, daarom neemt zij afscheid van de gemeente Nissewaard. Zij was de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente, tevens was zij na de fusie waarnemend burgemeester van de gemeente. Voor de fusie tussen de gemeenten Spijkenisse en Bernisse was zij burgemeester van Spijkenisse.

Na eerst gemeenteraadslid en wethouder geweest te zijn in de gemeente Gorinchem werd Mirjam Salet op 16 maart 1993 burgemeester van ’s-Gravendeel. Daarna is zij burgemeester geweest van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Spijkenisse. Vanaf 1 januari 2015 was zij, tot aan haar Kroonbenoeming op 30 november 2015, waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Nissewaard. Op 16 maart 2018 was mevrouw Salet 25 jaar burgemeester en 40 jaar actief binnen het openbaar bestuur.

Roel van Deursen was bij de afscheidsraad aanwezig en maakte bovenstaande reportage.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN