Foto: Google Earth

In Zuid-Holland zijn vakantieparken meer bezig met duurzaamheid dan vakantieparken in de meeste andere provincies. Dit blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek 2019, waarbij de duurzaamheid van ruim 350 vakantieparken in Nederland is vergeleken. Hierbij werd onder andere gekeken naar Green Key-certificering, een belangrijk keurmerk voor milieubewuste organisaties.

In Zuid-Holland is momenteel 38 procent van de vakantieparken Green Key gecertificeerd. Zo’n keurmerk betekent dat een vakantiepark zich inzet voor duurzaamheid en het milieu zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Alleen in Friesland (44 procent) en Utrecht (40 procent) ligt het percentage Green Key gecertificeerde parken hoger. Het landelijke gemiddelde ligt op 23 procent.

Bijna alle grote Nederlandse vakantiepark-ketens geven aan dat zij wél bezig zijn om hun parken Green Key gecertificeerd te krijgen, vooral omdat zij merken dat hun gasten duurzaamheid belangrijk vinden. De verwachting is dan ook dat het aantal vakantieparken met de certificering snel zal stijgen.

Andere duurzaamheidsmaatregelen die ondernomen worden door vakantiepark-ketens zijn onder andere het gasvrij maken van hun vakantiehuisjes. Zo verwachten de meeste ketens dat al hun bungalows over een aantal jaren gasvrij zullen zijn. Een Tiny house met zonnecollectoren kan bijvoorbeeld prima als duurzaam alternatief dienen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN