Directeur Michiel Houtzagers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en wethouder Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne hebben vrijdag 12 april een nieuwe kudde Exmoor pony´s losgelaten in de Duinen van Oostvoorne. Het duurde even voor de dieren door het hek stapten en hun nieuwe leefgebied verkenden.

Het Zuid-Hollands Landschap is blij met de versterking, samen met de Galloy runderen zorgen de tien pony´s straks voor een open en gevarieerd duingebied.

De kudde Exmoor pony’s is er dankzij vele donaties. Deze pony’s volgen de oude kudde IJslandse pony’s op. Zij graasden ruim 20 jaar in de duinen en zijn door ouderdom, op één na, gestorven. De nieuwe kudde Exmoor pony’s zal straks samen met de Galloway runderen zorgen voor een open en gevarieerd duin. Dit komt doordat zij op plekken grazen waar een maaimachine niet kan komen. Daarnaast hebben pony’s en runderen verschillende voorkeuren. De pony’s vinden vooral kruiden en grassen lekker, terwijl de Galloway runderen vaker te vinden zijn in jong struweel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN