De week van 5 tot 10 maart stond in Hellevoetsluis in het teken van de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’. Deze week werd in heel Nederland georganiseerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Tijdens deze week deden kinderen mee aan verschillende activiteiten op scholen en bij sportverenigingen. De medewerkers van ‘Lekker bezig! Hellevoetsluis’, die lokaal invulling geven aan de JOGG-aanpak, maakten zich tijdens deze week samen met onder andere de scholen en sportverenigingen hard voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes helaas heel gewoon zijn. Om hier verandering in te brengen zet Hellevoetsluis als JOGG-gemeente al een tijd in op het promoten van de gezonde leefstijl. De afgelopen week is hier extra aandacht aan geschonken. Zo zijn er pleinactiviteiten op basisscholen en naschoolse sportactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kregen verschillende klassen van basisscholen in Hellevoetsluis tennisles bij Tennisclub de Kooistee. Op de woensdagochtend deed een klas van PBCS De Regenboog dit onder toeziend oog van wethouder Hans van der Velde.

De wethouder was ook aanwezig bij een les over het ‘drankenbord’ op basisschool de Houthoeffe: “Het drankenbord maakt zichtbaar hoeveel suiker er in bepaalde drankjes zit en hoelang je moet wandelen of fietsen om de drankjes te verbranden. Je merkt dat deze manier aanslaat en zorgt voor bewustwording bij de kinderen.”

Inmiddels zijn 30 drankborden op diverse plekken als basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijven, CJG Hellevoetsluis, jongerencentrum in gebruik. Dit is mede mogelijk gemaakt door Compleet Voedingsadvies, gemeente Hellevoetsluis, DOCK, Stichting PUSH en de organisaties zelf.

Dit jaar wordt de gezonde week op JOGG-basisscholen in Hellevoetsluis uitgebreid naar de Gezonde Maand. De ‘Lekker bezig! Hellevoetsluis’ beweging heeft een subsidie van de gemeente gekregen om dit verder op te zetten. De Gezonde Maand staat in het teken van de gezonde leefstijl en heeft als doel leerlingen meer bewust te maken van het belang van bewegen en gezonde voeding. Er worden onder andere vier interactieve lessen gegeven die ingaan op: bewegen, waterdrinken & gezoete drankjes, groente & fruit, gezond trakteren. De maand wordt afgesloten met een gezonde traktatie die de kinderen zelf maken met verschillende knutselspullen, groenten en fruit die gesponsord worden door PLUS Trommel, de Jumbo en AH Struytse Hoeck.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN