Maandag 9 juli haalde wethouder Jorriena de Jongh het hekwerk met prikkeldraad los langs het toekomstige ruiterpad Oostvoornse Meer als symbolische start voor de aanleg van de 11 km lange route. Paarden en prikkeldraad gaan niet goed samen, vandaar dat het hekwerk wordt weggehaald. De aftrap vond plaats tijdens de doe-dag van stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne, initiatiefnemers van de route en onderdeel van Samen Doen. Onder het motto ‘Samen Doen’ betrekt de gemeente Westvoorne inwoners bij het beleid en moedigt hen aan ook zelf initiatief te nemen. Daarbij is de boodschap: het is aan de initiatiefnemers om zelf aan de slag te gaan om tot een succes te komen.

Samen met ruim 20 vrijwilligers heeft de stichting Ruiter- en Menroutes 400 meter prikkeldraad en palen langs het einde van de boulevard in Oostvoorne tot aan de Leidingstraat van het Havenbedrijf verwijderd. Wethouder De Jongh: “Ik ben onder de indruk van het enthousiasme van alle partijen. Ook hierin trekken we met elkaar op, zowel gemeente als initiatiefnemers en vrijwilligers. Tijdens de doe-dag werden we ondersteund door het Zuid-Hollands Landschap. Heel erg fijn dat zij, maar ook het Havenbedrijf Rotterdam en Staro (beheerder Geuzenbos), met ons meedenken om het initiatief van stichting Ruiter- en Menroutes tot een succes te maken.”

Het projectplan voor het ruiterpad rondom het Oostvoornse Meer is eind vorig jaar opgeleverd. Daarbij is afgesproken dat stichting Ruiter- en Menroutes zouden helpen bij de totstandkoming en onderhoud van de ruiterroute. De gemeente heeft de productie van het projectplan gefinancierd en draagt bij aan de kosten van de aanleg van het ruiterpad.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN