Foto: Google Streetview

De problemen met de spitsstrook op de A15 tussen Spijkenisse en Rozenburg moeten opnieuw verleden tijd zijn, zo laat Rijkswaterstaat weten. Dinsdag 6 november kon de storing van de camera´s worden verholpen. In april was er ook al een storing aan de camera’s.

Hierdoor kan de spitsstrook in beide rijrichtingen weer normaal bediend worden. De maximum snelheid hoeft hierdoor niet standaard afgesteld te staan op 80 kilometer per uur. Door de maximum snelheid van 80 kilometer per uur ontstonden er veel gevaarlijke situaties op het stuk snelweg. Veel weggebruikers klaagden hier ook over, zowel op social media als bij Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de spitsstroken over enkele jaren zullen verdwijnen. Over een aantal jaren gaat de Blankenburgtunnel open, hierdoor zal het volgens Rijkswaterstaat naar verwachting minder druk worden op de A15 tussen Spijkenisse en Rozenburg. Het verkeer zal zich dan verdelen over de nieuwe A24, de weg tussen Rozenburg en Vlaardingen, en de A15. Dan zijn de spitsstroken niet meer nodig. De stuk A15 wordt dan weer een weg met twee rijstroken en een vluchtstrook.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN