Rijkswaterstaat heeft de rekening voor de hulp aan het op 14 augustus gestrande bijzondere vervoer naar het Oostenrijkse transportbedrijf gestuurd. Op 14 augustus kwamen twee vrachtwagens met bijzonder transport vast te staan op afrit 14 van de A15 naar Rozenburg.

De vrachtwagens konden de draai naar de Trentweg niet maken. De afrit was daarom korte tijd afgesloten voor het verkeer. De vrachtwagens waren verkeerd gereden, de route was niet gepland via de afrit. Rijkswaterstaat heeft het bijzondere transport toen naar de toerit begeleid, zodat de afrit weer open kon. Die avond werden de af- en oprit afgesloten om het bijzondere transport weer op weg te krijgen. Er werden rijplaten neergelegd, zodat de vrachtwagens de draai konden maken. Binnen een uur waren beide vrachtwagens gekeerd en konden zij hun weg vervolgen. De vrachtwagens waren op weg naar de ferry, om de overtocht naar Engeland te maken.

Voor de hulp zijn flinke kosten gemaakt. Alle werkzaamheden en inzet van Rijkswaterstaat kost in totaal ruim 45.000 euro, inclusief btw. Rijkswaterstaat heeft de rekening naar het Oostenrijkse transportbedrijf gestuurd dat verantwoordelijk was voor het bijzondere transport. .

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN