De provincie Zuid-Holland stelt mankracht en geld beschikbaar om de woningbouw in Zuid-Holland versneld te realiseren. De maatregelen maken deel uit van het Actieplan Woningbouw, dat de provincie heeft gepresenteerd.

In Zuid-Holland moeten tot 2025 zo’n 100.000 woningen gebouwd worden. “Plannen daarvoor zijn er genoeg. Nu is het zaak dat het niet bij papieren plannen blijft. Het bouwtempo moet omhoog”, legt Adri Bom-Lemstra (Ruimte en Wonen) uit. Dat bouwen is lastig, blijkt uit onderzoek van bureau Fakton in opdracht van de provincie. Gemeenten geven aan te beschikken over te weinig capaciteit en expertise om alle plannen gerealiseerd te krijgen. Daarom start de provincie met een Vliegende Brigade, een team dat dit tijdelijke tekort opvult. De precieze invulling hangt af van de vraag van gemeenten.

Ook willen Gedeputeerde Staten geld beschikbaar gaan stellen voor het versnellen van de woningbouw. Gemeenten kunnen hiervoor een verzoek indienen. Op basis daarvan zal precieze invulling van de middelen worden bepaald. Derde maatregel is het vereenvoudigen van de ontwikkeling van binnenstedelijke woningbouw. Zo kan woningbouw binnen bestaande steden en dorpen én in de buurt van een intercity of lightrailstation altijd worden gestart.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN