De provincie Zuid-Holland heeft de afgelopen vijf jaar bijna 280.000 euro betaald aan oud-gedeputeerden, zo heeft de provincie laten weten aan EenVandaag. EenVandaag heeft onderzoek gedaan naar wachtgelduitkeringen van voormalige provinciebestuurders.

In de periode van 2014 tot 2018 betaalde de provincie Zuid-Holland in totaal 279.369 euro. Dit totaalbedrag werd verdeeld over zeven oud-gedeputeerden. Omdat het om geanonimiseerde gegevens gaat, is niet bekend welke voormalige provinciebestuurders wachtgeld hebben ontvangen. Het totaalbedrag is aanzienlijk lager dan wat de provincie Flevoland kwijt is geweest. Daar kregen zeven oud-gedeputeerden samen in totaal 1.461.219 euro, wat neerkomt op gemiddeld ruim 375.000 euro per persoon. In Zuid-Holland ligt het gemiddelde op bijna 40.000 euro.

De wachtgelduitkering is een regeling voor oud-bestuurders. Het is een uitkering die de oud-bestuurders krijgen tot zij een nieuwe baan hebben gevonden of met pensioen gaan. De regeling is de afgelopen jaren een aantal keren aangepast. Tegenwoordig heeft de wachtgelduitkering een maximale duur van drie jaar en twee maanden, eenzelfde periode als een WW-uitkering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN