Foto: Google Earth

Er zijn donderdag 12 juli opnieuw een negatieve zwemadvies en waarschuwing gegeven voor het Brielse Meer en het Oostvoornse Meer. Voor het Oostvoornse Meer Zuidzijde is een waarschuwing van kracht. Er geldt vooralsnog geen negatief zwemadvies.

Wel is er een negatief zwemadvies afgegeven voor zwemlocatie Zoom West van het Brielse Meer. Al eerder was er een negatief zwemadvies van kracht voor de locatie WSV Nautica. Hiermee zijn er twee negatieve zwemadviezen van kracht voor het Brielse Meer.

Gedurende het zomerseizoen wordt de waterkwaliteit van zwemwaterlocaties in de gaten gehouden. Het is belangrijk om voor het bezoek van een zwemwaterlocatie op de website zwemwater.nl te kijken voor een zwemadvies. Het zwemmen op de plekken met blauwalg wordt afgeraden. Blauwalg is giftig en kan tot irritatie van huid en ogen leiden. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Ook dieren kunnen last krijgen van blauwalg.

De afgelopen tijd zijn er bij het Brielse Meer en het Oostvoornse Meer al meerdere negatieve zwemadviezen afgegeven en later weer ingetrokken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN