Wethouder Igor Bal ontvangt woensdag 20 februari een delegatie Europese ambtenaren uit diverse landen die mee gaan denken over de uitdagingen van een New Town. Hij doet dit in Boekenberg Spijkenisse. Gemeente Nissewaard maakt deel uit van een Europees project waarin ideeën en uitdagingen gedeeld worden over New Towns of wel groeikernen.

Spijkenisse, dat in de jaren tachtig een explosieve groei doormaakte en van zo’n 5000 inwoners in 1960 uitgroeide tot zo’n 73.500 inwoners in 2019, heeft te maken met allerlei gevolgen van die snelle groei.

Dat Spijkenisse in Nederland niet de enige New Town is was al bekend, Almere en Capelle aan den IJssel zijn bijvoorbeeld ook steden die ooit of nog steeds groeikernen zijn. Nissewaard is lid van een Europees netwerk van dit soort groeikernen om kennis te delen. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie. Deelnemers aan het project zijn Grand Paris Sud uit Frankrijk, Milton Keynes uit Groot-Brittannië, Sabaudia uit Italië en Vällingby uit Zweden. Ambtenaren van gemeente Nissewaard hebben een bezoek gebracht aan deze steden waar eenzelfde bijeenkomst van twee dagen werd gehouden. Er werden situaties gedeeld en iedereen werd uitgenodigd om mee te denken over oplossingen. Er bleken verrassend veel overeenkomsten te zijn met deze steden.

Op woensdag 20 februari komt een delegatie van 25 ambtenaren op bezoek in Spijkenisse en denken zij mee over uitdagingen waar Spijkenisse voor staat als het gaat om de betrokkenheid van de inwoners bij de wijken.

De delegatie maakt op de eerste dag kennis met de stad. Dag twee volgen zij workshops waarin experts een lokale casus bespreken en waarna de groep met elkaar in discussie zal gaan over eventuele oplossingen. Op deze manier wordt veel van elkaar geleerd en kijkt men ook vanuit een ander oogpunt naar deze uitdaging.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN