De gemeente Nissewaard is op zoek naar een Stadsdichter. Een Stadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard. Hij of zij maakt poëzie zichtbaar in de wijken en kernen, stimuleert het culturele klimaat in de stad en vergroot de betrokkenheid van inwoners bij actuele, lokale gebeurtenissen.

Iedere inwoner van gemeente Nissewaard kan zich hiervoor inschrijven. De Stadsdichter levert minstens twaalf gedichten per jaar op en vindt presenteren leuk. Het is een erefunctie met een aanstelling van twee jaar. Inwoners kunnen zich tot 10 januari aanmelden om de eerste Stadsdichter van Nissewaard te worden. Dit kan via communicatie@nissewaard.nl, bij de aanmelding moeten twee gedichten worden meegestuurd. Eén gedicht over ‘Een warm hart voor Nissewaard’, het andere gedicht moet een ander eigen werk zijn. Beide gedichten mogen maximaal 300 woorden lang zijn.

Alle inzendingen zullen anoniem worden doorgestuurd naar een vakjury. Zij zullen maximaal vijf kandidaten selecteren. De kandidaten dragen op zaterdagmiddag 2 februari een eigen gedicht voor in Bibliotheek de Boekenberg. De verkiezing voor Stadsdichter is een initiatief van Gemeente Nissewaard en Bibliotheek de Boekenberg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN