Foto: Google Earth

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap laat vrijdag 12 april een nieuwe kudde pony’s los in de Duinen van Oostvoorne. Het gaat om tien Exmoor pony’s die het gebied gaan begrazen.

Wethouder Lies van der Pol van de gemeente Nissewaard en Michiel Houtzagers, directeur van Het Zuid-Hollands Landschap, openen vrijdag om 15.00 uur het hek zodat de kudde zijn nieuwe leefgebied kan gaan verkennen. De pony’s maken die dag kennis met de al aanwezige Gallowayrunderen en kunnen op zoek naar de beste plekjes om te grazen.

De kudde Exmoor pony’s is er dankzij vele donaties. Deze pony’s volgen de oude kudde IJslandse pony’s op. Zij graasden ruim 20 jaar in de duinen en zijn door ouderdom, op één na, gestorven. De nieuwe kudde Exmoor pony’s zal straks samen met de Galloway runderen zorgen voor een open en gevarieerd duin. Dit komt doordat zij op plekken grazen waar een maaimachine niet kan komen. Daarnaast hebben pony’s en runderen verschillende voorkeuren. De pony’s vinden vooral kruiden en grassen lekker, terwijl de Galloway runderen vaker te vinden zijn in jong struweel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN