Foto: RET / R. Keus

De nachtmetro zal toch doorrijden naar Spijkenisse. Woensdagavond 1 november heeft wethouder Henk de Graad de politieke partijen vertrouwelijk ingelicht, zo meldt het AD. De nachtmetro gaat vanaf 29 december iedere vrijdag- en zaterdagnacht rijden tot 02.00 uur. Het gaat dan voorlopig om een proef.

De gemeente Nissewaard was tegen de komst van een nachtmetro. Volgens de gemeente voldeed de BOB-bus en zorgen de nachtelijke metroritten voor geluidsoverlast bij omwonenden. De gemeente zag daarom graag dat de nachtmetro station Zalmplaat als eindpunt zou hebben, echt kan hier niet makkelijk gekeerd worden. Metrobestuurders waren daarnaast bang dat passagiers door de metrotunnel tussen Hoogvliet en Spijkenisse zouden gaan lopen.

Om de overlast voor omwonenden in Spijkenisse te beperken, zal de nachtmetro station Spijkenisse Centrum als eindpunt hebben. Wel moet de metro nog steeds bij De Akkers wisselen van spoor. Om de overlast voor omwonenden van dit deel van het traject zo laag mogelijk te houden, zal de nachtmetro stapvoets en met gedoofde lichten. Er worden geen passagiers vervoert tussen Spijkenisse Centrum en de Akkers. De gemeente Nissewaard betaalt niet mee aan de proef met de nachtmetro, net als de gemeente Capelle aan den IJssel. Ook Capelle aan de IJssel doet dit niet vanwege gevreesd geluidsoverlast. De anderen gemeenten aan de metrolijn betalen wel mee.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN