Foto: Roel van Deursen

Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Martijn Hamerslag nemen donderdag 12 september om 14.00 uur de Fluisterboot Bernisse officieel in gebruik. Zij doen dit samen met Stichting Fluisterboot Voorne-Putten.

De oorspronkelijke Bernisse was een belangrijke rivier tussen de Maas en het Spui. Sinds 40 jaar is het een prachtig recreatiegebied, waar je kunt fietsen, zwemmen, varen, spelen in natuurspeeltuin Beverbos en natuurlijk van de natuur genieten. Vanaf 12 september vaart er ook de fluisterboot. Fluisterboot Bernisse is mogelijk gemaakt door bijdragen van diverse sponsoren en een grote inzet van veel vrijwilligers.

Ook wordt donderdag de oplevering gevierd van de kwaliteitsimpuls die aan recreatiegebied De Bernisse is gegeven. In overleg met gebruikers van het gebied en met de gemeente zijn ontwerpen gemaakt waarin de ambities van het recreatieschap Voorne Putten, de gemeente Nissewaard en de stakeholders in het gebied zijn vertaald naar verbeterpunten. De strandjes en steigers langs de Bernisse en de Stompaardse plas zijn opgeknapt, er zijn nieuwe parkeerplaatsen aangelegd bij Oud Hoenderhoek. Ook is de drijvende aanmeersteiger voor Fluisterboot Bernisse gerealiseerd.
De kwaliteitsimpuls is financieel mogelijk gemaakt door Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg, gemeente Nissewaard en Landschapstafel Voorne-Putten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN