De politie heeft zaterdagmiddag 18 mei Briellenaar Leon van M. aangehouden, zo meldt RTV Rijnmond. Hij wordt verdacht van de moord op Caroline van Toledo uit Oostvoorne. Caroline van Toledo werd in 2005 aangetroffen in de kofferbak van haar uitgebrande auto, deze stond in recreatiegebied Kruininger Gors in Oostvoorne.

Leon van M. zat in 2007 al vast als verdachte. Toen werd hij vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. In de zomer van 2017 is hij opnieuw aangehouden nadat zijn DNA werd aangetroffen. Het DNA van de Briellenaar is aangetroffen op materiaal waarmee Caroline van Toledo was vastgebonden. Hij mag zijn proces op vrije voeten afwachten, wel draagt de Briellenaar een enkelband en moet regelmatig zijn urine en bloed laten testen op aanwezigheid van drugs.

Volgens RTV Rijnmond werd Leon van M. door een ‘aardige politiemacht’ aangehouden. Hij was op dat moment bij zijn vriendin op bezoek. Zijn advocaat laat aan de regionale omroep weten dat Van M. werd aangehouden voor een urine- en bloedcontrole. De politie kon vanwege het onderzoek geen commentaar geven.

Eerder deze week werd bekend dat ook de broer van Leon van M. en een vriend in beeld zijn als verdachte. Leon van M. is nog wel de hoofdverdachte in de moordzaak. Een nieuwe getuige heeft de twee genoemd tijdens een recent verhoor. Beide mannen waren eerder ook al verdachten. De getuige beweert dat de mannen bij de woning van Caroline van Toledo waren en dat Leon van M. later kwam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN