De politie heeft maandagochtend 2 september een 27-jarige Rotterdammer aangehouden in het onderzoek naar de invoer van een grote partij verdovende middelen begin juni. Toen werd een partij van 720 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven.

De drugs zaten verstopt in een koelcontainer met bananen. De container was afkomstig uit Ecuador en bestemd voor een fruitbedrijf in Rotterdam, het bedrijf lijkt niets mer de smokkel te maken te hebben. Tussen de bananen werden 600 pakketten cocaïne gevonden.

De politie kwam de man op het spoor via contacten die hij heeft in de Rotterdamse haven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de drugs. Mogelijk is dat dezelfde partij waar de sinds 14 juni vermiste Mohamed Anaya een rol in heeft gespeeld. Het onderzoek naar de zaak loopt. Sinds 14 juni ontbreekt nog steeds ieder spoor van de 26-jarige Mohamed Anaya uit Rotterdam IJsselmonde. Het politieteam is nog steeds bezig met het onderzoek naar de vermissing van Mohamed. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt naar hem.

In de woning van de 27-jarige man heeft de politie een aanzienlijk geldbedrag gevonden. De man die door de politie is aangehouden zit vast en wordt door de officier van justitie voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN