De grote ledenwerfactie van de Brielse 1 April Vereniging is al een groot succes. De vereniging viert dit jaar een jubileum. Op 10 januari 2019 bestond de vereniging exact tachtig jaar. Tijdens het jubileumjaar zal de vereniging het tachtig jarig bestaan vieren. De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitvoeren van alle gebeurtenissen die betrekking hebben op Brielle als historische gemeente. Met in het bijzonder de jaarlijkse 1 Aprilviering.

Om de jaarlijkse 1 Aprilviering groots te kunnen blijven vieren is de vereniging op zoek naar nieuwe leden. De komende maanden zal de vereniging daarom een ledenwerfactie houden. De belangrijkste reden voor de actie is dat ze meer Briellenaren willen betrekken bij de viering waardoor de saamhorigheid groter wordt. Een andere reden is dat het organiseren van de 1 aprilviering steeds meer geld kost waarbij de contributie een belangrijke bron van inkomsten is. Het ledental van de vereniging schommelt al jaren rond de vijfhonderd leden en dat is volgens de vereniging vrij laag op een inwonersaantal van 17.000.

De 1 April Vereniging wil het ledenaantal verdubbelen naar duizend leden. In de eerste twee weken van de ledenwerfactie zijn er al 200 nieuwe leden bijgekomen, waarmee er nu ruim 800 leden bij de vereniging zijn. Alle nieuwe, maar ook alle bestaande leden, ontvangen de bijzondere medaillespeld die ter gelegenheid van dit jubileumjaar is geslagen.

In 2022 wil de gemeente en de 1 April Vereniging groot inzetten op de 450ste viering van de bevrijding op de Spanjaarden. Om dit een succes te maken zal de komende jaren veel werk verzet moeten worden, dat gepaard gaat met de nodige tijd en kosten. Om dit tot uitvoering te brengen is de vereniging op zoek naar extra leden, en vragen ze steun aan diverse Brielse ondernemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN