Foto: Politie

Twee jongens die vastzaten in verband met een mishandelingszaak in Spijkenisse komen donderdag 7 februari onder voorwaarden vrij. De jongens zijn 15 en 16 jaar en worden verdacht van openlijke geweldpleging. Vier anderen werden eerder al onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.

Vrijdagavond 18 januari werd een 14-jarige jongen door verschillende leeftijdsgenoten mishandeld. De mishandeling werd gefilmd en dit filmpje ging maandagavond 21 januari viraal. Naar aanleiding van de beelden startte de politie een onderzoek, waarna diezelfde avond nog twee verdachten werden aangehouden. Vier andere verdachten zijn dinsdag 22 en woensdag 23 januari aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de mishandeling niet geheel willekeurig lijkt te zijn. Het slachtoffer had –naar het zich laat aanzien- met één van de verdachten een afspraak om een ruzie uit te vechten. Vervolgens waren op de afgesproken plek meerdere personen aanwezig en vond er een groepsmishandeling plaats.

Vier van de zes verdachten werden vrijdag 25 januari al onder voorwaarden vrijgelaten, de twee andere verdachten bleven nog in de cel. De twee jongens komen donderdag 7 februari onder strike voorwaarden vrij, zo heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De zes jongens blijven verdachten in het onderzoek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN