Na een onderzoek naar een reeks gewelddadige berovingen in Rozenburg en omgeving zijn zondag 10 maart drie Rozenburgers van 16 en 17 jaar oud aangehouden. Zij maken mogelijk deel uit van een grotere groep. De daders lokten hun slachtoffers met een nepprofiel op verschillende datingapps, bedreigden hen en gebruikten veel geweld.

De berovingen waarvan de drie jonge mannen nu worden verdacht vonden plaats tussen vrijdag 15 februari en zaterdag 9 maart in Rozenburg, Rotterdam, Spijkenisse, Brielle en Vierpolders. Het is goed mogelijk dat ze meer slachtoffers maakten dan die nu bij ons bekend zijn. Gezien de ernst van de feiten hopen we dat eventuele slachtoffers zich alsnog willen melden.

De werkwijze komt steeds overeen: het slachtoffer denkt een afspraak te hebben voor een date en wordt op de afgesproken plek opgewacht door meerdere personen met bivakmutsen. Die bedreigen het slachtoffer, mishandelen hem, en dwingen hem om waardevolle spullen of geld af te geven.

Toen de politie overeenkomsten zag tussen de verklaringen van de eerste slachtoffers is direct een onderzoek gestart naar de eventuele samenhang. Daarbij kwamen twee 17-jarige Rozenburgers en een 16-jarige plaatsgenoot in beeld. Zij zijn zondag aangehouden. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

De recherche houdt er rekening mee dat de beroving van 15 februari niet de eerste was in deze serie en mogelijk zijn er in de tussenliggende periode meer slachtoffers gemaakt. De politie hoopt dat eventuele slachtoffers de daders daarmee niet laten wegkomen en zich alsnog willen melden. Met de informatie zal discreet worden omgegaan. Slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN