Jan de Regt heeft zaterdag 11 augustus een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van locoburgemeester Wouter Struijk. Dit gebeurde tijdens de feestelijke barbecue ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van volkstuinvereniging De Hoop in Simonshaven. De heer De Regt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan de Regt is al sinds 1968 lid van volkstuinvereniging De Hoop. Hij zet zich dus al 50 jaar in verschillende functies in voor de vereniging. Zo is hij sinds 1982 een gerespecteerd penningmeester. Hij onderhoudt de contacten met de leden met betrekking tot hun contributie. Ook voor externe partijen is hij de contactpersoon voor het regelen van het onderhoud van paden, sloten, hekwerken en drainage van de tuinen. Ook zorgt de heer De Regt voor het uitzetten en de uitgifte van de te verhuren tuinen en ziet toe op het onderhoud. Hij zorgt voor de informatievoorziening aan de leden en beheert de sleutels. Daarnaast maait hij het gras van de vele paden, ploegt en freest hij de tuinen. Hij zorgt voor de aanschaf van zaden, kunstmest en de planten. Voor deze activiteiten ontvangt hij een kleine financiële vergoeding.

De heer De Regt gezien wordt gezien als een ‘mensenmens’. Hij beschikt over (vak)kennis. Zijn bereidheid om iedereen te helpen om het tuinieren in de vingers te krijgen wordt erg gewaardeerd. Maar ook zijn hulp bij het ploegen, frezen en spuiten en aardappels te leggen en aan te aarden. In januari 2009 is hij hiervoor dan ook terecht benoemd tot erelid van de Volkstuinvereniging.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN