Kunstenaar Johan van Konijnenburg heeft woensdagavond 16 januari de Jan Blankenspeld ontvangen uit handen van burgemeester Junius. De onderscheiding kreeg hij bij de opening van de 20e expositie van Spetter.

Van Konijnenburg kreeg de Hellevoetse onderscheiding voor zijn jarenlange inzet op het gebied van culturele ontwikkeling in Hellevoetsluis. Hij begon 40 jaar geleden als beroepskunstenaar. Daarnaast begeleidt hij al jarenlang mensen met een beperking op het gebied van kunst en cultuur. Met de groep Spetters exposeert hij nu al voor het 20e jaar in het gemeentehuis. Van Konijnenburg was ook betrokken bij tal van activiteiten en producties. Een bekend kunstwerk van hem is de restauratie en beschildering van de fietstunnel onder de Amnesty Internationallaan. Een project dat hij destijds samen met 400 basisschoolkinderen uitvoerde.

Burgemeester Junius: “Johan van Konijnenburg maakt onze stad letterlijk een beetje mooier. Hij is van grote betekenis voor de Spetters en voor de Hellevoetse samenleving. Zijn inzet is goud waard”. De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN