Foto: Google Earth

Inwoners van de provincie Zuid-Holland zijn het minst trots op hun provincie, zo blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen. Slechts 25 procent van de ondervraagden geeft aan ‘soms’ of ‘steeds’ trots te zijn op de provincie. In Friesland geeft 73 procent van de ondervraagden aan trots te zijn op de provincie. Maar liefst 29 procent van de Zuid-Hollanders is nooit trots, hiermee scoort de provincie het slechts van alle provincies.

Er is ook onderzoek gedaan naar waar de inwoners trots op zijn. Van de inwoners is 22 procent trots op de zee, kust en duinen van Zuid-Holland, de stad Rotterdam volgt met 18 procent. Ook Feyenoord staat hoog aangeschreven, 14 procent van de ondervraagden is trots op de Rotterdamse voetbalclub. Hiermee scoort het fors hoger dan ADO Den Haag, die slechts 5 procent scoort. De Rotterdamse havens maakt de top 4 compleet, hier is 13 procent trots op.

Als grootste Zuid-Hollander is Ahmed Aboutaleb het vaakst genoemd. Hiermee scoort de Rotterdamse burgemeester beter dan Koning Willem-Alexander.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN