De gemeente Nissewaard heeft in 2017 meer geld binnengekregen uit de parkeerinkomsten. Vorig jaar stegen de inkomsten naar ruim 2,8 miljoen euro. Dit meldt het AD.

De inkomsten zijn bijna 200.000 euro hoger dan een jaar eerder. Net als de inkomsten, is ook het aantal parkeerders vorig jaar gestegen. In een periode van twee jaar tijd gaat het om een stijging van drie procent in de parkeergarages en 0,5 procent op straat. De gemeente vergelijkt de cijfers bewust met 2015, omdat in 2016 zowel de Stadhuisgarage als de City Plazagarage werden gerenoveerd.

Naast het aantal parkeerders, steeg ook het aantal minuten dat er werd geparkeerd. Volgens het AD steeg de gemiddelde parkeerduur in parkeergarages van 74 naar 92 minuten. Op straat is de gemiddelde parkeerduur nagenoeg gelijk gebleven. Ongeveer de helft van de parkeerders betaalde de parkeerkosten via een mobiele telefoon.

Voor de gemeente Nissewaard kosten de parkeergarages nog steeds meer dan er binnenkomt. In 2017 was de gemeente ongeveer 4 miljoen euro kwijt aan het betaald parkeren. “We hebben jaarlijks een tekort van 1 miljoen”, zo laat een gemeentewoordvoerder aan het AD weten. Dit komt mede door de hoge onderhoudskosten voor de parkeergarages.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN