Foto: Google Streetview

De kademuur aan het Slagveld in Brielle is hersteld. De geplande opleveringsdatum van eind november is daarmee gehaald. Daarnaast zijn de kosten van de werkzaamheden binnen het geplande budget gebleven. “Er is de afgelopen maanden hard en zorgvuldig gewerkt aan de kademuur.”, aldus wethouder Robert van der Kooi

Begin dit jaar werd duidelijk dat de fundering van de kademuur in slechte staat was en dat herstel noodzakelijk was. Mede dankzij het mooie weer van afgelopen zomer en najaar zijn de herstelwerkzaamheden, die eerder dit jaar in juli gestart waren, nu succesvol afgerond.

De 45 geplaatste groutinjectie-boorpalen vormen nu de fundering van de kademuur en zorgen ervoor dat hij weer jaren mee kan. Ook de muur zelf is aangepakt en heeft door het metselwerk en hergebruiken van de basaltblokken van de oude muur zijn oude uitstraling behouden. De bestrating is opnieuw aangebracht. De botensteigers en de meerpalen worden binnenkort teruggeplaatst. Van der Kooi: “Gedurende het proces heb ik mij af en toe ter plekke laten informeren over het herstel van de kademuur. Ik ben erg tevreden over het verloop van de werkzaamheden èn uiteraard ook met het eindresultaat.”

De afgeronde werkzaamheden maken dat er een eind komt aan het eenrichtingsverkeer in de straat. In de loop van 2019 zal begonnen worden met de herinrichting van het Slagveld en het aanbrengen van de definitieve bestrating. In overleg met bewoners wordt bepaald hoe dit plan eruit moet komen zien. Denk hierbij aan snelheidsremmende maatregelen, parkeervakken en/of een trottoir.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN