De gemeente Hellevoetsluis gaat inzetten op een lokaal sportakkoord. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten en bewegen. Voor dit akkoord slaat de gemeente de handen ineen met Service Bureau Ouderen (SBO), Stichting PUSH en Sportfondsen Hellevoetsluis BV. De rijksoverheid stelt 15.000 euro beschikbaar voor een sportformateur. Deze moet het sportakkoord uiteindelijk gaan vormgeven.

In 2018 heeft minister Bruno Bruins (Sport) met gemeenten, vertegenwoordiging van de sportsector en maatschappelijk betrokken partners een ‘Nationaal Sportakkoord’ gesloten. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. In het lokale sportakkoord maken gemeente en partners afspraken om deze landelijke ambitie samen uit te voeren. “De ambitie voor sport is weliswaar landelijk vastgelegd, maar we moeten het als gemeente uiteindelijk gaan doen. Sport draagt niet alleen bij aan een gezonde gemeente, maar brengt mensen ook samen. En een van onze speerpunten is om iedereen volwaardig mee te laten doen in een gemeenschap waar inwoners naar elkaar omkijken. Met het lokale sportakkoord zetten we in ieder geval weer een stap in de goede richting”, aldus wethouder sport Peter Schop.

Als er uiteindelijk een sportakkoord ligt, dan kan de gemeente een aanvraag doen voor een uitvoeringsbudget. Hiermee kan de gemeente concreet aan de slag gaan met het activiteiten op gebied van sport en beweging.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN