De gemeente Hellevoetsluis start maandag 15 oktober met de realisatie van het Cultuurplein, deze komt rondom het Cultuurhuis, Kerk en Affuitenloods. Hiervoor wordt de huidige buitenruimte opnieuw ingericht.

Het zwarte plein gaat verdwijnen en de buitenruimte wordt ingericht tot een zogenaamde ‘shared space’. Dat houdt in dat de auto te gast is en zich meer moet aanpassen aan voetgangers en fietsers. Daarbij worden ook de Opzoomerlaan en Affuitweg grondig aangepakt.

Om de overlast voor de bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te beperken, wordt de uitvoering in fasen uitgevoerd. Voor iedere fase worden bewoners, bedrijven en andere betrokkenen nader geïnformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de Vesting.

In januari tot en met maart 2019 is het niet mogelijk om met motorvoertuigen de Vesting in en uit te gaan via de Opzoomerlaan. Motorvoertuigen met een gewicht tot 3,5 ton en een doorrijhoogte tot 3,4 meter kunnen via de brug en de westzijde van de Vesting hun weg vervolgen. Voor voertuigen die niet over deze brug kunnen, zal het verkeer via de Kanaalweg westzijde afgewikkeld worden. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer van de Oostkade in die periode tijdelijk opgeheven en worden passeermogelijkheden gecreëerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN