Foto: Roel van Deursen

De gemeente Hellevoetsluis is niet blij met de geplande wijzigingen in de dienstregeling en busroutes van vervoerder EBS. Op verschillende buslijnen wil EBS in 2020 haltes toevoegen en routes aanpassen, om zo de bereikbaarheid te vergroten. Lijn 105 vanuit Rozenburg zal doorrijden naar Brielle. Buslijn 106 moet in Hellevoetsluis vanaf de Kickersbloem naar het centrum rijden, via de Ravensehoek en Den Bonsen Hoek. De buslijn stopt rijdt dan niet meer naar de wijk De Kooistee, Brielle en Rozenburg.

Het college van burgemeester en wethouders gaat in een reactiebrief aan de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) kritisch reageren op het Vervoerplan 2020. Volgens de gemeente moeten de busverbindingen beter worden, naar mening van de gemeente is dat met de plannen niet het geval. In de afgelopen maanden kwamen er bij de gemeente Hellevoetsluis vele klachten binnen over de dienstregeling die met ingang van 9 december vorig jaar is ingegaan, toen vervoerder EBS het busvervoer overnam van Connexxion. Daarop heeft de gemeente in gesprekken met de regio al aangedrongen op verbetering van de situatie, met name voor de wijk De Struyten.

Inmiddels is dus ook het vervoerplan van de MRDH en EBS voor 2020 bekend. Daarin komt naar mening van de gemeente de wens om verbetering niet uit de verf. Met name de wijken Den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek lijken er in het vervoerplan op achteruit te gaan.

De aanpassingen die het college voorstelt, gaan niet alleen over de buslijn 102 die door den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek rijdt. Ook de vervallen halte ‘De Sprong’ moet terugkeren, net als de halte ‘Ebstroom’, vindt het college. Verder dringt het college aan op het per direct streng toezien op de juiste uitvoering van de huidige dienstregeling, waar ook de nodige klachten over bekend zijn.

Voordat de reactie naar de metropoolregio verstuurd wordt, wordt deze eerst op 8 mei nog besproken met de raadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN