Jan Simons legt per 1 september zijn functie als gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Hellevoetsluis neer. Formeel blijft hij nog even verbonden aan de organisatie tot volgend jaar juli. Na de zomer zullen afspraken worden gemaakt over de manier waarop hij zich in het komende jaar voor onze organisatie zal inzetten.

Margriet den Brok, wethouder personeelszaken: “Jan Simons heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor Hellevoetsluis. Hij is in de loop van de jaren voor verschillende colleges een grote steun en toeverlaat geweest. Daar zijn en blijven wij hem zeer dankbaar voor. Tegelijkertijd gaan we na het stopzetten van de voorbereidingen op een ambtelijke fusie op Voorne een nieuwe fase in. We willen onze eigen organisatie versterken en investeren in de ontwikkeling daarvan. Mede door de onrust in de organisatie en de aandacht in de media zijn we als college tot de conclusie gekomen dat het belangrijk is om een nieuwe start te maken met een nieuwe gemeentesecretaris. We zijn daarom in goed overleg met Jan Simons tot afspraken gekomen.”

Er was al enige tijd kritiek op de gemeentesecretaris vanwege zijn rol in de mislukte ambtelijke fusie op Voorne. Na het mislukken van de fusie legde Rob Beek, gemeentesecretaris bij de gemeente Westvoorne, al zijn functie neer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN