Foto: Google Streetview

De Hellevoetse gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om het college van burgemeester en wethouder te verzoeken om de voorbereidingen voor het huidige afvalbeleid voorlopig te stoppen en een inventarisatie samen te stellen van voor- en nadelen van bron- tegenover nascheiding.

De motie werd door de partijen ingediend omdat de techniek voor nascheiding steeds beter wordt en er een aantal gemeenten in onze regio zijn die het afval nascheiden met positieve resultaten. Het college heeft de motie overgenomen en zal in september de resultaten van de inventarisatie terugkoppelen naar de raad. Het college wil nogmaals bekijken wat nu de beste oplossing is voor Hellevoetsluis. Dat doen ze naar aanleiding van deze motie en van opmerkingen en vragen die inwoners de afgelopen periode hebben gesteld. De uitvoering van het bron-scheidingsbeleid en de enquĂȘte resultaten worden om die reden tijdelijk stopgezet.

Bronscheiding betekent dat het afval thuis bij de inwoners wordt gescheiden. Bij nascheiding gebeurt dat achteraf bij de inzamelaar in een machine. Papier, glas en gft-afval moeten wel nog apart ingezameld worden, ook bij nascheiding.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN