Foto: Google Streetview

Er komt een doorstart voor winkelketen Intertoys. De curatoren hebben vrijdag 8 maart bekendgemaakt dat de winkelketen een doorstart maakt onder de vlag van het Portugese bedrijf Green Swan. Dit bedrijf heeft al meerdere buitenlandse speelgoedketens in handen, waaronder Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal, Maxi Toys en Bart Smit in België.

Niet met alle winkels zal een doorstart gemaakt worden. Vrijdag werd bekend dat in ieder geval 91 filialen per half mei de deuren sluiten. Deze winkels starten op zaterdag 9 maart met de opheffingsuitverkoop. Mogelijk zullen er meer filialen gesloten worden. Met de doorstart moeten ongeveer 1000 tot 15000 banen worden gehouden. Tevens is afgesproken dat franchisenemers in de gelegenheid zullen zijn hun aantal winkels uit te breiden. Een deel van de Intertoys-winkels is namelijk in handen van franchisers, deze filialen vielen buiten het faillissement.

Op Voorne-Putten gaat de helft van de filialen dicht. Het gaat om de filialen aan de Noordpassage in Spijkenisse, in de passage van winkelcentrum de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis en aan de Nobelstraat in Brielle. In Spijkenisse blijven de vestigingen aan de Uitstraat en in winkelcentrum Akkerhof open. In de Struytse Hoek in Hellevoetsluis is een tweede vestiging van Intertoys, deze blijft wel open. Mogelijk verdwijnen er later meer vestigingen in de regio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN