Foto: Gemeente Westvoorne

Eind deze zomer is er landelijk een grote handhavingsactie in het kust- en duingebied. Ook op Voorne-Putten en bij Hoek van Holland zal er worden gecontroleerd. De landelijke handhavingsactie is een samenwerking tussen de Omgevingsdiensten, gemeenten, Waterschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Landschappen.

Het is voor de tweede jaar op rij een grote landelijke handhavingsactie wordt gehouden. Buitengewoon opsporingsambtenaren en inspecteurs van tientallen organisaties gaan samen op alle stranden en duinen controleren. Er wordt onder andere gekeken naar bouwen zonder vergunning in een natuurgebied, dumpingen van afval en vernielingen, mensen in een afgesloten gebied, loslopende honden en kitesurfen in beschermde rustgebieden van vogels.

Omdat verschillende natuurgebieden groot zijn en niet altijd even toegankelijk, zullen de organisaties ook quads en speciale auto’s voor op het strand, een boot en drones gebruiken. Naast de landelijke handhavingsactie zijn er het hele jaar door acties.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN