Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op 7 maart heeft de raad een besluit genomen over een nieuwe Startersregeling voor inwoners. Hierdoor kunnen Hellevoetse inwoners die voor het eerst een huis kopen weer een starterslening aanvragen bij de gemeente. Deze lening van maximaal 35.000 euro kan starters net het steuntje in de rug geven dat zij nodig hebben om een huis te kopen.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwe startersleningen. Daarmee kunnen naar verwachting ongeveer 40 startersleningen verstrekt worden. De gemeenteraad drong wel nog bij het college van B&W aan om met een nieuw verzoek te komen zodra het budget leeg is. Waarop het college heeft aangegeven om al daarvoor (als het budget bijna op is) terug te komen bij de raad.

De gemeente Hellevoetsluis verstrekt al een aantal jaren startersleningen. Ook vorig jaar waren deze weer zo populair, dat het beschikbare budget al voor het einde van 2018 op was. Door de gestegen woningprijzen en het feit dat je nog slechts 100 procent van de taxatiewaarde van de woning aan hypotheekbedrag mag lenen, is het voor starters steeds moeilijker om een woning te kopen. De maximale hypotheek voor een woning, om in aanmerking te komen voor een starterslening, wordt de NHG-norm; dat is op dit moment € 290.000,-. Het maximale bedrag aan starterslening bedraagt 35.000 euro.

De gemeenteraad is blij met de nieuwe gemoderniseerde versie van de startersregeling en hoopt dat vele inwoners er gebruik van zullen maken. De gemeenteraad kon daarom unaniem instemmen met het voorstel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN