De gemeente Hellevoetsluis waarschuwt inwoners voor een nep-gemeenteambtenaar. De persoon belde volgens de gemeente bij inwoners aan en deed zich voor als ambtenaar van de gemeente Hellevoetsluis. De persoon werkt echter niet voor de gemeente.

“De gemeente heeft meldingen van inwoners gekregen dat zij bezoek kregen van iemand die zich voordeed als gemeenteambtenaar. Deze persoon komt langs bij mensen met de mededeling dat de inschrijving bij de gemeente niet klopt of onvolledig is. En biedt aan de gegevens te corrigeren of aan te vullen via de laptop van de inwoner en gebruikt daar een eigen USB stick voor. Ook vragen ze dan naar uw Digi D gegevens. Maar let op: Dit is geen echte gemeentelijke ambtenaar !”, zo schreef de gemeente woensdag 14 augustus op social media.

De persoon zou uit zijn op het bemachtigen van persoonlijke gegevens. De gemeente benadrukt dat ambtenaren nooit langskomen om gegevens te corrigeren of aan te vullen, ook vragen ambtenaren nooit naar DigiD gegevens. “Als u twijfelt of iemand van de gemeente is, kunt u altijd vragen naar legitimatie, onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren.”, aldus de gemeente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN