Foto: Google Earth

Het laatste negatieve zwemadvies voor het Brielse Meer is woensdag 13 juni ingetrokken. Eerder werden er meermaals negatieve zwemadviezen afgegeven na het aantreffen van blauwalg. Op dit moment is er geen blauwalg aangetroffen in het meer.

Zwemmers doen er goed aan om voor het zwemmen de actuele adviezen te controleren op zwemwater.nl. Dit jaar zijn er bij het Brielse Meer al meerdere negatieve zwemadviezen afgegeven en ingetrokken, het is niet ondenkbaar dat er dit zwemseizoen nog negatieve zwemadviezen zullen volgen.

Gedurende het zomerseizoen wordt de waterkwaliteit van zwemwaterlocaties in de gaten gehouden. Het is belangrijk om voor het bezoek van een zwemwaterlocatie op de website zwemwater.nl te kijken voor een zwemadvies. Het zwemmen op de plekken met blauwalg wordt afgeraden. Blauwalg is giftig en kan tot irritatie van huid en ogen leiden. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Ook dieren kunnen last krijgen van blauwalg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN