De flitspalen langs de Groene Kruisweg tussen Spijkenisse en Brielle hebben in vier maanden tijd ruim 28.000 bekeuringen opgeleverd. In de periode van mei tot en met augustus is er 28.021 keer geflitst.

In vier maanden tijd werden 27.627 voertuigen geflitst vanwege een te hoge snelheid. Slechts 394 voertuigen werden geflitst wegens het rijden door rood. Het gaat uitsluitend om boetes via de vaste flitspalen, boetes via mobiele controles zijn niet meegerekend. De meeste snelheidsbekeuringen zijn uitgedeeld op de kruising van de N218 met de Borgtweg in Spijkenisse. Hier werden 5598 voertuigen geflitst die te hard reden.

Ook bij de N494 bij Zwartewaal staat een vaste flitspaal. Uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat hier geen snelheidsovertredingen zijn begaan. Wel zijn er 312 weggebruikers betrapt op het rijden door het rode licht. Geen enkele andere flitspaal op Voorne-Putten betrapte zoveel weggebruikers op rijden door het rode licht. Wel moet hierbij vermeld worden dat deze flitspaal op een kruispunt staat waar weggebruikers enkel links- en rechtsaf de N218 op kunnen rijden.

Er zijn ook veel weggebruikers die vanaf de A15 bij Rotterdam Charlois de Groene Kruisweg richting Spijkenisse nemen. Ook op het stuk tussen de A15 en Hoogvliet staan een vaste flitspalen. Hier zijn in dezelfde vier maanden 15.628 voertuigen geflitst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN