De politie heeft dinsdag 11 september twee mannen aanhouden vanwege hun betrokkenheid bij het binnenhalen van cocaïnetransporten in de Rotterdamse haven, zo heeft het Openbaar Ministerie vrijdag 14 september bekendgemaakt. Het gaat om een 22-jarige voormalig medewerker van een bedrijf in Rotterdam, dat gespecialiseerd is in de overslag van overzees fruit en een 46-jarige man uit Bergen op Zoom.

Beide verdachten zouden onderling criminele contacten onderhouden over de import van cocaïne. De politie onderzoekt meerdere gevallen van het leeghalen van drugscontainers uit Zuid-Amerika. De 46-jarige verdachte zou uithalers en uitpakkers hebben geregeld voor een criminele organisatie.

In het onderzoek naar de drugsorganisatie die actief is in de Rotterdamse haven zijn in april van dit jaar de eerste verdachten aangehouden, onder wie een Spijkenisser en een medewerker van de Belastingdienst. Er is bij die gelegenheid ook beslag gelegd op een vakantiewoning in Rockanje, dure sieraden en tienduizenden euro’s aan contant geld. In het onderzoek zijn invallen gedaan in woningen in onder andere Spijkenisse en Rockanje. In Spijkenisse zijn ook één of meerdere bedrijfspanden doorzocht.

Op 12 oktober is in deze zaak een pro forma zitting gepand bij de rechtbank Rotterdam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN